DUNNE LENDE

dunne lende

Een maandje geleden had ik de entrecote van BBQuality besteld, ik was hier zo tevreden over dat ik de dunne lende eens wilde proberen om in zijn geheel te bereiden op de BBQ. De dunne lende is een entrecote, maar dan nog niet in steaks gesneden.
Een mooi stuk vlees heeft niet veel nodig, dus ook hier wil ik het zo puur mogelijk houden maar toch net ietsje meer dan alleen zout en peper toevoegen. Ik heb altijd een potje geroosterde knoflook en peper in het kruiden kastje staan (te koop bij de bekende supermarkten), dit lijkt mij een perfecte toevoeging voor deze bereiding.


Ingrediënten

  • Angus dunne lende (ongeveer een kilo)
  • 1 ½ eetlepel zeezout
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 1 ½ eetlepel geroosterde knoflook en peper (zelf gebruik ik Santa Maria Roasted Garlic & Pepper)
  • 2 eetlepels olijfolie voor warme toepassingen

Benodigheden

  • BBQ voor indirect en direct gebruik
  • Temperatuurmeter
  • Aluminiumfolie

Voorbereiding

De voorbereiding was deze keer minimaal. De dunne lende was perfect getrimd en hier heb ik dus niks aan hoeven doen.
Smeer de dunne lende in met de olijfolie. Meng alle droge ingrediënten door elkaar en bestrooi de dunne lende rijkelijk met het mengsel.


Bereiding

Maak je BBQ klaar voor indirect gebruik en stook deze op naar ongeveer 130 graden Celsius.
Voeg wat rookhout toe (appel rookhout heeft hier mijn voorkeur) en leg de dunne lende op het rooster.
Laat deze liggen tot een kerntemperatuur van 48 graden is bereikt, dit duurde bij mij ongeveer 30 minuten.
Leg de dunne lende op een bord of plank onder aluminiumfolie. Let erop dat je het aluminiumfolie niet te strak om het stuk vlees legt. Laat de dunne lende minimaal 15 minuten rusten onder het aluminiumfolie.
Ondertussen maak je de BBQ klaar voor direct grillen op 250 graden Celsius.
Grill de dunne lende voor 1½ minuut af aan beide kanten.
Snijd de dunne lende op de draad in plakken en je bent klaar om dit heerlijk stuk vlees te serveren op een mooie plank of bord.

dunne lende
dunne lende

Smakelijk eten!

Maak je mijn recept en plaats je dit op Instagram? Tag @braaiensnaai en ik plaats je gerecht in mijn story.

dunne lende

Geef een reactie